Çarşamba, Aralık 16, 2009

Yağmur..




  • Soğuk bir hava var dışarıda, bildiğin soğuk. İçine işliyor insanın ama güzel, şikayetim yok. Sarıyorum atkımı boynuma, benden keyiflisi yok.
  • Evdeki tüm kitaplarımı yengem aldı götürdü. Bab-ı Esrar'ı da bitirdim kaldım kitapsız. Daha önce okumayacağım dediğim, Joanne Greenberg'in Sana Gül Bahçesi Vadetmedim'i var sadece ama niyetlendim, bir sayfa okuyup bıraktım. Okumayacağım bu kitabı inatla, belki ileride...Çok ileride, bir gün!
  • Dün gece dışarıdaydım. Bir yağmur yağdı ki, felaket. Şemsiye kullanma özürlüyüm ya, öyle bir ıslandım ki...İliklerime kadar neredeyse, çok uzun zamandır bu denli ıslanmamıştım. Kot pantolon ıslanınca ağır oluyormuş, düşüyor durmadan sinir oldum. Madem bu kadar ıslandık, daha fazla ıslansakta olur diyerekten kordonda bir bank'a oturduk. Alışkanlık ya, sicim gibi yağan yağmurun altında bank ıslak mı? diye kontrol de ettik ya, iyi güldürdü bizi.
  • Pazar gecesi bir rüya gördüm, hala etkisindeyim. Bir mezarlıktayım ve bir mezarın başına gelip duruyorum. Dua okuyacağım ama dua'nın yarısına gelince dilim dolanıyor, bir türlü tamamlayamıyorum dua'yı. Sonra sanki biri kolumdan tutup götürürmüşcesine, uçarak başka bir mezarın başına geliyorum. Babaannem'in mezarı...Bu kez dilim dolanmadan okuyabiliyorum dua'yı. Sonra yine uçarak o ilk mezarına başına gidiyorum, yine dilim dolanmadan okuyabiliyorum dua'yı. Çevremdekilerin yorumu; Babaannem dua istiyor oldu. Pazar günü bir ziyaret edeceğim mezarlığı...
  • Günün alıntısı olsun bu da, çok sevdim; "Bir babanın çocuklarına vereceği en güzel hediye annelerini sevmektir..."

0 yorum:

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP