Pazartesi, Eylül 21, 2009

Hayırlı Bayramlar

Bayram...Güzel tabi.
Öncelikle, Ramazan ayı'nda tuttuğumuz oruçların, ettiğimiz duaların kabul olması dileklerimle burayı okuyan okumayan herkesin Ramazan Bayramı mübarek olsun.

Düğün hazırlıkları bir yandan, çeşitli sıkıntılar bir yandan derken Ramazan ayı biraz katakulli'ye geldi bizde bu sene. Nasıl geçtiğini anlamadık bile ki bir bakmışız bayram gelmiş. Tabi bayram geldi gelmesine de bir söz vardır "bayram gelmiş neyime, gelse de şeyime gelmese de..." gibi, biraz öyle oldu bu bayram da. Malum, artık eski bayramlar da yok. Senelerdir birbirini tekrarlayan aynı senaryolar; Dayı ve teyze ziyaretleri, mezarlık ziyaretleri ve evde bekleyip gelen üç beş misafirin ağırlanması...Sohbetler de hep aynı elbet. Şükür ki bu bayram bir düğün muhabbeti var da konu oraya kayıyor bir farklılık oluyor bizim için.

Evet, bayramları sevmiyorum. Bu bayramı hiç sevmedim özellikle. Ekim'in başındaki düğünü de atlatıp bir an önce kaçıp gitmek istiyorum artık, çok bunaldım ve belki daha çok bunalacağımı bilsem de 15 ay askerlik yapmayı bile göze aldım ki saldım bir çok şeyi. Evdekiler köye akraba ziyaretine gitti, abim yengemle akraba ziyaretine çıktı, evde kalmak istedim ben. Çok yakın akrabaları ziyaret ettim nasılsa dün, daha fazla insan görecek durumum yok, çekemicem kimseyi (:

Tekrardan, okuyan okumayan herkese hayırlı bayramlar, her şey gönlünüzce olsun sevdiklerinizle beraber daha nice mutlu mesut bayramlara..

0 yorum:

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP