Perşembe, Nisan 23, 2009

Kutlu Olsun!


23 Nisan diyince aklıma gelir hep, hala hatırlarım. İlkokul'da, kaçıncı sınıftaydım hatırlayamıyorum ama 3. sınıf'ta olabilir kuvvetle muhtemel. 23 Nisan kutlamaları için okul içinde o bildiğimiz şiirli, oyunlu törenlerden düzenlenecekti. Öğretmenimiz bu törenler için görevleri dağıtıyordu. Genelde atılgan ve ön planda olan bir yapım olmadığı için o zaman da hep görev almamak için sessiz sessiz duruyordum bir köşede, görev dağıtımı tamamlanınca bir "oh" çekecektim kurtulduk diye. Ama tabi öyle olmadı, beni ve Fulya isminde bir arkadaşı sunucu olarak seçti öğretmenimiz. Fulya da sınıfın en güzel kızlarından ama şımarık bir arkadaştı. Buraya kadar tamam da, hala daha anlam veremediğim bir konu var. Programı sunarken ben "damat" Fulya ise "gelin" rolünde olacakmışız. Öğretmenimizin şimdi kulakları çınlasın, çok severdim kendisini ve hala arar sorarım ama o damat-gelin mevzusunu ne akla hizmet istedi bilmiyorum :D Damatlık almıştık o güne özel, papyon'u falan da vardı vallahi Allah var çok da yakışıklı olmuştum. Program'ı öyle sunmuştuk işte Fulya'yla, o da gelinlik giymişti falan.

Güzel bir anıydı işte böyle. Şimdilerde neşe dolamıyoruz artık 23 Nisan'da ama olsun, neşe dolan çocukları görüyoruz yetiyor.

Bir de şey vardı ya, Çarkıfelek'i Tarık Tarcan sunuyordu o zamanlar. Şimdiki gibi cıvık bir program değildi yani, izliyorduk ailecek. 23 Nisanlarda çocuklar yarışıyordu. Ve yanlış hatırlamıyorsam en büyük ve dikkat çekici ödül "robot" idi. (:

Barış abimizin dediği gibi; Bugün bayram erken kalkın çocuklar.. (:

0 yorum:

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP