Cuma, Mart 27, 2009

Ah be şoför abi!


Saçmalayasım geldi şu mübarek Cuma vakti'nde. Hiç huyum değildir halbuki saçmalamak -hı hı, tabi caağnım- Neyse, çok güzel bir hafta geçirdim ben ya, son zamanlarda enden rastlanılan bir durumdu bu. Tıpkı "ender gelişen Osasuna atakları" gibi..

Pazartesi günü Kepez'e giden belediye otobüslerine bindim, ayağımı sürterek bindim galiba ki benim bindiğim duraktan iki durak sonra otobüs tıklım tıklım oldu, İETT'leri aratmayacak cinsten hemde. Bizim Çanakkale halkı alışık değildir böyle tıklım tıklım otobüste yolculuklara, herkeste suratlar asık bir homurdanma, bir serzeniş bir veryansın. Otobüs şoförümüz dikkatleri çekiyor bu sırada. Ayağa kalkmış, otobüsün arka taraflarında görülen boşlukları, verdiği emirvari direktiflerle doldurma peşinde. Bir belediye otobüsü şoförünün olabilecek maksimum seviyede bir konsantre'ye sahipti bu abimiz. Orta kapıdan binmeye çalışanlara bir bağırışı vardı ki süperdi.

- Ağğğbi binme orta kapıdan!
- Binmee!
- Binme abi binme!

Şoför abimizin ultra çabaları sonucu otobüste boş yer kalmadı. Popolar tanıştı birbirleriyle ve hoş olmayan temaslar olmasın diye gerekli tedbirler alındı otobüs eşrafı tarafından. Ve ben bu sırada telefonla görüşüyordum. Bir yandan da artık "n'olur hareket edelim" diye içimden sızlanıyordum ki, hiç beklemediğim bir tepki ve uyarı aldım şoför abimizden.

Şoför: Kardeşim kapat cep telefonunu!
Ben: (şaşırmış bir Dardy bakışı)
Şoför : Kapat kardeşim, bozuyo!
Ben : Abi hayırdır, İzmir'e mi gidiyoruz?
Şoför : -Mırıl mırıl mırıl-

Orada ne dediğini anlayamadım, mırıldandı. Küfür ettiyse günahı boynuna artık. Gıcık olmuştum şoför abimize, otobüste nereden baksan 70-80 kişi var. Ve hemen hepsinde cep telefonu vardır, neden ben be abicim? Hayır, boynumda ki Beşiktaş atkıma mı kıl kaptın yoksa? Hani spor dostluk ve kardeşlikti be abi? He?

Sessiz kalmamalıydım aslında, "van minüt van minüt, daha da olsa binmem" deyip inmem gerekiyordu otobüsten. Kahraman olurdum belki, otobüs eşrafı tarafından alkış yağmuruna tutulurdum. Halkın sesi olurdum lan! Belki boy boy başkan adaylarının afişlerinin kapladığı bilboardlarda kıyıda köşede "Hepimiz Dardy'iz" sloganları yer alırdı. Aklımda olsun da bir dahaki sefere yaparım artık.

0 yorum:

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP